25-12-04

Een blik op het nieuws

Zes weken met twee in mijn lijf. Een gebeurtenis die m'n hele leven op zijn kop zet, waarvan ik nog niet weet wat ik denken moet en nog minder kan inbeelden hoe het verder gaat. Ik leef mijn leven met net dat ietsje meer en het lijkt of alles rondom me meer kleur en geur krijgt.
 
Hoewel ik altijd al een bolleboos in piekeren was lijkt ook dit enkel toe te nemen. Mensen die me bevreemden, gedachten en gebeurtenissen die me zo leeg of triest maken. Maar ook schitterende momenten met mijn lief die het ook nog niet allemaal vatten kan. Maar het geluk straalt uit zijn ogen en ik warm me graag in zijn aanwezigheid.
 
Het lezen van de Standaard maakt me onrustig, het verontrustende nieuws, en meer nog, hoe de mensen er op reageren maakt me bang. Gisteren op een kerstfeestje als reactie op ons verhaal te verhuizen omwille van de buurt "Hedde veel last van die vreemdelingen?". Ah! Neen! Het waren immers de kantoorjongetjes die na hun uren de dames van lichte zeden in mijn straat kwamen begluren. Maar dat verhaal sloeg veel minder aan.
 
Het idee te leven in een wereld waarin anders zijn niet goed is maakt me triest. Zo bang dat alles steeds erger wordt en ik mijn kind to be door deze valkuilen moet gidsen.  Laat me een goede gids zijn, die waarden als respect, liefde en inlevingsvermogen voor ieder (ook jezelf!) kan verbeelden.

16:51 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

*** Ik ben niet zwanger en ben ook niet direct van plan het te worden, maar 'k begrijp heel goed wat je hier schrijft...

Ik zal hier zeker nog komen lezen en ik hoop dat je hier regelmatig je bedenkingen komt neerschrijven.

Gepost door: liza | 25-12-04

** Ik zou "nu" geen kinderen meer willen krijgen in deze wereld, maar zolang er mensen die het bekijken zoals jij is nog niet alles verloren.

Ik kom zeker ook nog terug.

Gepost door: ms | 25-12-04

. Soms kijk ik ook met zulke ogen naar de wereld en word ik intriest van dezelfde dingen die jij hier aanhaalt. Meestal richt ik dan vlug mijn blik terug op de mensen rondom mij, een warme kring vrienden met open blikken en harten en dan weet ik: er is altijd nog hoop, er zijn altijd mensen die positief in het leven staan en ook het boeiende aan anders-zijn inzien.
Ik hoop dat de wereld op een dag zal inzien dat we niet tegenover elkaar moeten leven, maar samen mèt elkaar

Gepost door: Twinkeltje | 26-12-04

De commentaren zijn gesloten.