26-12-04

Zuidmarkt

Vanuit onze nieuwe woonstee is het maar 10 minuutjes naar de Zuidmarkt. Geen vervelende metro meer maar frisse lucht en een schitterende blauwe hemel. Veel kooplustigen, misschien waren er wel meer vergeten boodschappen doen. De sfeer is er altijd exotisch, de koopwaar wordt luidruchtig aangeprezen door kooplui van verschillende origine. In het midden van dit alles een Belgische jonge bedelaar. Ik vond het een surrealistisch beeld dat meer mensen onder ogen zouden moeten krijgen. Te midden van hardwerkende buitenlanders... Enfin, daar ging mijn gedachtenstroom weer.
 
Maar ook een aantal mooie dingen gelezen dit weekend, de eindejaarsbabbel van Daneels en een opinie analyse in de Morgen gaven me véél hoop.It is NOT all in vain? Voel me vaak zo alleen in mijn gedachten omdat in het nieuws alles dat Vlaams is bijna automatisch gelinkt wordt met racisme. Ik voel me geen Vlaming meer, dat durf ik niet. Het voelt alsof mijn identiteit afgenomen is door mensen met heel andere principes en idealen en die beweren in naam van alle Vlamingen te spreken. 1 miljoen mensen, maar gelukkig zijn er nog 5 miljoen anderen. Ingeweken Brusselaar is het etiket (voor zover we daarvan moeten spreken) dat me nog het meest bevalt.
 
Aan buitenlandse vrienden is het altijd moeilijk de Belgische situatie uit te leggen, de tweetaligheid, de verschillende culturen en dit nog eens allemaal gemixt in het Brusselse waar ik woon. Ze vinden het verbazingwekkend en ook wel 'cool'.
 
Het is mijn droom dat mijn child te be een wereldburger wordt, iemand die zich overal thuisvoelt. Of ik het Vlaamse waarden moet weergeven weet ik nog niet, wat dan weer wel nog minder. Hopelijk heeft z/hij een liefde voor talen, waardoor je direct meer openstaat voor het 'andere'. Zelf vind ik het zo jammer dat mijn Frans verre van perfect is, maar elke dag leer ik wel een woord bij.
 
Deze gedwongen feestdagen maken me altijd wat melancholisch, vandaar deze misschien wat bizarre vertellingen.
 
 

18:58 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Neen ! It is NOT all in vain !

En ik denk dat je je die vragen eerder stelt omdat je zwanger bent en niet zozeer dat het met die geforceerde dagen te maken heeft.

;-)

Gepost door: ms | 26-12-04

De commentaren zijn gesloten.