27-12-04

De Togu zitbal

Een leuke kleine eindejaarssurprise van mijn vorig werk heeft me eindelijk overstag doen gaan om zo'n Togu zitbal te kopen. Het lijkt me heerlijk op dat ding te wiebelen tijdens de komende studeerdagen. Maar braaf de 'inflation instructions' volgende zal dat wiebelen pas voor morgen zijn. De bal in kwestie moet in fases opgeblazen worden en 24 uur 'liggen' voor het gebruikt mag worden. De interesse van mijn 2 katten voor dat reuzenspeelgoed vind ik iets minder ;-)
 
Ik moet me dringend motiveren om te studeren, de twijfel slaat toe sinds ik weet dat ik zwanger ben. Ga ik nog wel verder studeren? Lukt dat zonder my child to be iets tekort te doen? Neem ik niet te veel hooi op de vork? Ik doe het enorm graag en ik besef de luxe van het terug studeren op je 27ste, maar dat wil niet zeggen dat mijn hersenen er minder om kraken. En zonder inspanningen lukt het niet, helaas. Mijn parate kennis van vakken als fysica en chemie liet in't begin sterk te wensen over, maar het is enorm bevrijdend om terug met je hoofd bezig te zijn. En most of all, terug met een camera in de hand de wereld bekijken is de grootste uitdaging. Elk beeld, elk compliment, elk idee zuig ik op in de hoop later iets te kunnen betekenen met mijn camera.
 
Mijn mama, de fotografe... Dat klinkt een stuk beter als mijn mama, de burn out orthopedagoge. Mensen als Rudy Demotte maken me enorm boos. Zijn besparingen in een sector die nog zoveel financiële tekorten heeft is hemeltergend. Ik heb met zoveel passie mijn werk gedaan, maar na verloop van tijd kon ik de leegte die de passie veroorzaakte niet meer opvullen. De hoge flexibiliteit, de vele avonden, weekends en nacht uren begonnen hun tol te eisen. Je ziet je vrienden een stuk minder, geeft je hobby's op en voor je het weet ben je voor een deel verdwenen. Ik was wég en hoe graag ik het ook deed, ik wil niet enkel voor mijn werk leven. De sociale sector is niet erg sociaal voor zijn werknemers. Met de tijd komt de rust wel in me, wordt de dadendrang hopelijk minder en kan ik weer iets positief betekenen voor deze mensen. Waarschijnlijk hebben anderen hier een andere mening over of was de setting waar ik werkte te hard en zijn er mooie voorbeelden van hoe het wel kan. In ieder geval, je mag het me altijd laten weten!
 
 

17:34 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

** Rudy Demotte is nu niet bepaald mijn vriend ook niet, zij het dan om andere redenen.

Gepost door: ms | 28-12-04

De commentaren zijn gesloten.