04-01-05

Koppijn

Hoofdpijn, hemeltergende, misselijkmakende, lichtgevoelige hoofdpijn. Dat ik gisteren boven de pot moest hangen kwam niet door de misselijkheid die je van een zwangerschap verwacht maar door die hoofdpijn. Ik werd halfgek, wou studeren maar ben uit ellende weer in bed gekropen.
 
Hoe dat nu zo komt weet ik niet, ben wat verkouden dus misschien last van mijn sinussen of een zwangerschapskwaaltje? En mijn gynaecoloog is op congé... In ieder geval, ik zag mijn zwangerschap totaal niet meer zitten, was boos en ambetant. Mijn vriend in paniek, wat domme woorden langs beide kanten gevallen. Schitterend, schitterend, schitterend... Maar gisterennacht wel weer alles uitgepraat.
 
Is het egoïstisch ook mijn studies belangrijk te vinden? Vriend vindt het héél belangrijk, maar met zo'n hoofdpijn kan ik niet leren en dat maakt me boos. Het domme gevoel dat ik alles alleen moet doen. Mijn lichaam is niet meer alleen van mezelf, bij alles wat je eet of doet heeft iemand wel commentaar. Is die cola light wel gezond, je groenten en fruit goed wassen, als vegetariër... zou je nu geen vlees eten? En medicatie... mag medicatie wel? Ik ben dan maar beginnen googlen en volgens de meeste dingen die ik las kon Dafalgan geen kwaad. Ben vanochtend naar de apotheek gespurt en heb een verlossende dafalgan genomen. De hoofdpijn is iets afgenomen maar is nog alomtegenwoordig aanwezig. Mijn humeur iets beter...
 
Op zulke momenten mis ik een mama aan wie ik dingen kan vragen...
 
En voor de geïnteresseerden:  het bezoek van mijn familie was leuk. Bewonderende woorden over het mooie huis in een schitterende Horta buurt. M'n lief was weer op zijn best als chefkok en mijn tante en nichtje riepen 'Ik wist het' toen ik hen vertelde dat ik zwanger ben. Naar het schijnt ziet mijn gezicht er wat anders uit en is mijn taille wat breder, hoewel ik nog niet bijgekomen ben.
 
Ik bedenk me net, het weekend was wel erg vermoeiend, laten we hopen dat ik daarom even zo'n terugslag had. Maar ah, wat kan het deugd doen om even te zagen, al is het dan virtueel.
 

11:57 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.