12-01-05

imagine... God bestaat

In de Humo van deze week stond er een interview met Herman Van Rompuy. Zijn geloof in een God en een afterlife ontroerde me, maar leek me mijlenver van de realiteit. Om God doen sommigen de vreemdste dingen, en je hoeft het niet eens zo ver te zoeken. Iedereen heeft de mondvol over Catholicisme vs. Moslim, maar steek eens even je neus in de gebeurtenissen van Noord Ierland. Dezelfde God notabene, alleen wou er een koning ooit scheiden en begon daarom zijn eigen kerk waar hij aan't hoofd stond.
 
Mensen willen zo graag iets waar ze blind in kunnen geloven en blijken daar soms erg rigide in. Een geloof lijkt me best een mooi iets, zolang het maar uit de handen van machtsgeile mensen blijft.
 
Soms ben ik zo jaloers op mensen die het wel kunnen, een onvoorwaardelijk geloof belijden, maar ik kan het niet...

17:04 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

.... god, allah, moeder natuur, boeddha, krishna, liefde, .... noem het hoe je wil, maar je hoeft er niet echt in te geloven, het is er gewoon: bijvoorbeeld kijk naar dat babytje in uw buik: een wonder, voila
(en wat de mensen daar dan van maken: dat is pure organisatie, meestal door mannen in mekaar gestoken, enfin, je kent dat wel: de mijne is de langste)

Gepost door: dirk | 12-01-05

De commentaren zijn gesloten.