23-01-05

Terug...

Sinds gisterenavond terug van een weekje les Arcs in Frankrijk. Mooie chalet voor 9 personen, goed eten (een vriend van het lief is een meesterlijk kok). Had wel het gevoel in een groot toeristenconentratiekamp te zitten, geen locals en dat was wel jammer. Vorig jaar in Zwitserland toch meer het gevoel in een levend dorpje geweest te zijn dat zou doorademen als de laatste toerist verdwenen is. Maar enfin, de sneeuw en bergen waren overvloedig aanwezig ;-)
 
Twee daagjes op de latten gestaan (héérlijk) en voor de rest braaf gestudeerd. Het lukte niet altijd even vlot, maar dat zou het thuis ook niet gedaan hebben. De vermoeidheid klopt nog altijd aan mijn deur.
 
Maar het heerlijkste was om even helemaal van de wereld te zijn, geen internet, geen kranten, geen druk van buitenaf. Helemaal op jezelf en de wereld aan de deur, ik zou het vaker moeten doen. Thuis blader ik de kranten door en lees ik de Morgen op het internet. De wereld heeft niet stilgestaan en lijkt me gekker dan ooit. Bush en zijn aanvalsdrang, racismegekte in Nederland. Zal het ooit nog beter worden?
 
Misschien moet ik me nu enkel even met de examens en mijn bollend buikje bezighouden. Laat ik Atlas even alleen de wereld torsen, want zo voelt het soms. Alsof ik verantwoordelijk ben voor alle idioterieen in de wereld. Wat een hoogmoedige gedachte!
 
Er zijn ook zoveel mooie dingen die ik niet mag vergeten, de verliefdheid op mijn vriend die nog dagelijks toeneemt, de vriend die fantastisch voor onze katten heeft gezorgd, een man die na 5 weken is teruggevonden in een grot en de vriendelijke lach van mijn buurvrouw. Misschien moet ik alles en iedereen wat meer bedanken in mijn leven, me daar op focussen en het andere wat meer naar de achtergrond dringen.
 
Amedée ( de werknaam van onze 11 weken oude to be spruit) lijkt het daar wel mee eens te zijn, mijn buikje begint wat te bollen, maar hoera! de naald van de weegschaal is nog niet aan het trillen.
 
La vita è bella, daar wil ik erg mijn best voor doen.
 
En vort, nu terug gaan studeren... ;-)
 

14:27 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.