22-02-05

Broeden

Men weinig stalen zenuwen heb ik de brief opengemaakt met de examenresultaten. De resultaten waren, hoe moet ik het noemen, uiteenlopend. Volgens het nieuwe systeem, uitgedrukt in letters heb ik 4 AA's, 2 B's, een C en een D. Die D vind ik verschrikkelijk, nog nooit heb ik een buis gehaald voor een vak waar ik echt voor gestudeerd heb. Mijn lief is alleen maar trots en vertelt me dat dat ene domme vak te verwaarlozen is. Maar ik, met mijn AA AA AA AA's ben diep teleurgesteld in mezelf. Is het een excuus dat je zwanger, soms ziek en oververmoeid ben/was? Niet voor mij... A. is not happy...

Mijn buikje begint zijn eigen leven te leiden en dat is erg mooi. Op school weten ze het nu en ofwel negeren ze het of krijg ik heel positieve reacties. Wat me wel een beetje dwarszit is dat ik nu dingen moet laten. Foto's nemen op de betoging tegen Bush zag mijn lief niet zitten "je moet maar een duw in je buik krijgen". Ik begrijp het wel, maar verschrikkelijk veel spijt... En dan denk je soms wel, was ik maar een man, dan is een kind krijgen een stuk makkelijker. Maar ik mag absoluut niet klagen, ik word immers zwaar verwend ;-)

Soms het gevoel een slechte moeder to be te zijn, omdat naast mijn kind ik zo veel andere dingen ook belangrijk vind. Mijn mede zwangere vriendinnen kunnen over niets anders meer praten als het leven in hun buik... dan voel ik me schuldig omdat het in mijn hoofd ook om andere dingen draait.

Zou ik moeten stoppen met school?

18:26 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Vergeet nooit... ... dat je alleen voor anderen kan zorgen als je voor jezelf zorgt.

En wat dat is, kan jij alleen voelen en bedenken.
't Zou jammer zijn dat je dingen laat valllen.

Leef zoals je't gewoon bent, misschien wat rustiger of beheerster,
maar vergeet vooral zelf niet voort te leven.

Als jij je goed voelt,
voelt dat kleine leventje zich ook goed...

Gepost door: Kaajee | 22-02-05

Het leven is meer dan alleen maar kinderen krijgen zelf heb ik twee kindjes, en ik hou meer van hen dan van eender wat in de wereld, maar het moedergevoel komt en overheerst pas als je dat ukje in je armen houdt! Je mag jezelf niets verloochenen, een goede moeder is niet iemand die alleen maar over haar kinderen (to be) praat, een goede moeder is iemand die haar kinderen in haar hart draagt en er voor hen is als ze ze nodig hebben, voor zover ik jouw blogje gelezen heb, ben ik ervan overtuigd dat jij een goede moeder gaat worden, maar dat kun je pas worden als je een kindje hebt om voor te zorgen, zorg nu gewoon goed voor jezelf, als je naar school wil blijven gaan, doe dat dan, thuiszitten is heel eenzaam hoor!
veel succes
het komt allemaal wel goed! :)

Gepost door: Karen | 24-02-05

De commentaren zijn gesloten.