28-02-05

Kinderopvang

S.O.S. Kinderopvang! Na een aantal telefoontjes staat mijn hoofd roodgloeiend maar is er nog geen resultaat geboekt. Een eerste vrije plaats in april 2006 is geen uitzondering. Het is om een beetje moedeloos van te worden. Hoe doet iedereen dat? Het is me een raadsel...

Het doet me even mijn stress vergeten rond de verkoop van ons appartement. Ik had het nog niet vermeld, maar nadat we hier een week woonden kwam de huisbaas melden dat hij het appartement gaat verkopen. Nu moeten we 2 avonden in de week open avond houden en worden we in een conflictsituatie geduwd met onze nieuwe huisbaas. Wie 10 miljoen over heeft voor een appartement wil er volgens mij zélf in wonen, maar ons contract is erg expliciet. Een contract van bepaalde duur van maximum 3 jaar biedt ons de mogelijkheid er die tijd te blijven, no matter what. (Ik ken de huurwet bijna vanbuiten). Maar leuk is het niet.

Maar ach, met ons tweetjes+1 moeten we er komen. Om nog even met een positieve noot te eindigen... ;-)

14:33 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-02-05

Broeden

Men weinig stalen zenuwen heb ik de brief opengemaakt met de examenresultaten. De resultaten waren, hoe moet ik het noemen, uiteenlopend. Volgens het nieuwe systeem, uitgedrukt in letters heb ik 4 AA's, 2 B's, een C en een D. Die D vind ik verschrikkelijk, nog nooit heb ik een buis gehaald voor een vak waar ik echt voor gestudeerd heb. Mijn lief is alleen maar trots en vertelt me dat dat ene domme vak te verwaarlozen is. Maar ik, met mijn AA AA AA AA's ben diep teleurgesteld in mezelf. Is het een excuus dat je zwanger, soms ziek en oververmoeid ben/was? Niet voor mij... A. is not happy...

Mijn buikje begint zijn eigen leven te leiden en dat is erg mooi. Op school weten ze het nu en ofwel negeren ze het of krijg ik heel positieve reacties. Wat me wel een beetje dwarszit is dat ik nu dingen moet laten. Foto's nemen op de betoging tegen Bush zag mijn lief niet zitten "je moet maar een duw in je buik krijgen". Ik begrijp het wel, maar verschrikkelijk veel spijt... En dan denk je soms wel, was ik maar een man, dan is een kind krijgen een stuk makkelijker. Maar ik mag absoluut niet klagen, ik word immers zwaar verwend ;-)

Soms het gevoel een slechte moeder to be te zijn, omdat naast mijn kind ik zo veel andere dingen ook belangrijk vind. Mijn mede zwangere vriendinnen kunnen over niets anders meer praten als het leven in hun buik... dan voel ik me schuldig omdat het in mijn hoofd ook om andere dingen draait.

Zou ik moeten stoppen met school?

18:26 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

18-02-05

No comment

A man and his wife were having some problems at home and were giving each other the silent treatment. Suddenly, the man realized that the next day, he would need his wife to wake him at 5:00 AM for an early morning business flight. Not wanting to be the first to break the silence (and LOSE), he wrote on a piece of paper, "Please wake me at 5:00 AM." He left it where he knew she would find it. The next morning, the man woke up, only to discover it was 9:00 AM and he had missed his flight. Furious, he was about to go and see why his wife hadn't wakened him, when he noticed a piece of paper by the bed. The paper said, "It is 5:00 AM. Wake up." Men are not equipped for these kinds of contests. God may have created man before woman, but there is always a rough draft before the masterpiece.

14:52 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

14-02-05

10 points for Belgium

Studentje A zit weer op de schoolbanken. De eerste lesuren waren niet voor de poes; beeldwerking van de TV, beeldbuizen en frequenties sloegen zich rond mijn oren. En blijkbaar geeft elke leerkracht zelf zijn punten. Voor het gevreesde Optica heb ik nog een 10 op 20 bij elkaar gescharreld. Niet schitterend, maar nog geen schade... ;-) Beeldcompositie was beter, een wat vettere 16 mocht me blijmaken. Mijn geheugen is ondertussen wat beter, de vermoeidheid neemt langzaam af, ik voel het de goede richting uit gaan.

Maar de kleerkast begint me zwaar in de steek te laten. Broeken en bh's willen niet meer lukken. Vreemd, want de teller van mijn weegschaal trilt nog steeds op hetzelfde cijfer als voor m'n zwangerschap. Ik vermoed dat dat niet lang meer zal duren.

14 weken nu en een wereld van verschil... Maar alles is iets relaxer, een fijne housewarmingparty vorige zaterdag chez A. Ik heb genoten! 't Was heerlijk m'n vrienden weer eens bij elkaar te zien, te babbelen, een snuifje roddel. Een ware upload voor m'n humeur!!!De wereld lijkt mooi... laten we dat even zo proberen te houden.

16:16 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-02-05

Vakantie

De vakantie gaat veel te snel...  maar dat komt ook omdat ik de laatste dagen ook altijd een middagtukje nodig had ;-)  Maar ik voel weer wat energie stromen en dat doet ongeloofllijk deugd. De energie werd omgezet in een dagje shoppen naar nieuwe kleding, formaat zwangere vrouw, maar dat valt niks mee. Zo lélijk, zo gróót, zo totaal niet ik... HELP! Dan maar mijn favoriete winkel Cora Kemperman binnengestapt en yes, daar hingen ze... de broeken met een brede, uitrekbare band die er toch nog in slagen elegant uit te zien. Wat duurder misschien, maar ja... De volgende week maar niet naar mijn bankrekening kijken.
 
Het piekeren is nog altijd niet afgelopen, maar mijn liefde voor de fotografie blijft sterk voelbaar. Het is de manier waarop ik naar de dingen kijk, de wereld rond me. Ik probeer altijd een compositie te maken van hetgene ik zie. Dat mag vreemd klinken, maar het is best boeiend. En ik wil dat gevoel niet kwijt. Ik ga er proberen voor te gaan. Mensen geven me allerlei ideetjes of raad, maar ik ga het toch zelf moeten beslissen én doen.
 
Ik krijg ook steeds meer voeling met het leven in mijn buik. Het wordt nu ook duidelijk zichtbaar en het echo moment van verleden week zit nog altijd in mijn hoofd. Toen het 'zijn' teentjes in de mond probeerde te steken en even later tuimelde dat is... goh... zo moeilijk te omschrijven.
 
In de USA wilt een godsdienstige organisatie vrouwen van een abortus afhouden door ze te confronteren met een echografie. Ik ben overtuigd van het effect, maar of zo'n keuze daarvan moet afhangen wil ik heel erg in't midden laten. Vreemd ook dat ze wetenschap gebruiken om een religieuze overtuiging te funderen. Die twee zijn toch heel lang uitersten van elkaar(geweest). Maar enfin, zelfs de paus heeft zijn pauselijke vertrekken in het ziekenhuis...

19:42 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-02-05

Bolle buik...

Zoals beloofd een eerste bolle buik foto. Niet helemaal geslaagd, maar wel een leuk beeld dat me meer en meer doet beseffen dat het verdomd wel écht is. De eerste dagen na de examens waren zwaar. Niet fysiek, hoewel de vermoeidheid sprak, maar vooral mentaal. Ken je het gevoel in een gat te vallen nadat je een flinke inspanning geleverd hebt? Ik voelde het komen, wat al iets is, maar weet nog altijd niet hoe er mee om te gaan.
 
Zaterdag was nochtans flink gevuld met een (verschrikkelijk) bezoek aan de Ikea. Een nieuwe boekenkast, bureau en nog wat spullen rijker. Het domme was dat er iets misgegaan is bij de bestelling zodat we met een fout tussenstuk zitten. Ik typ dit dus nog altijd van mijn oude bureautje, maar morgen gaan we terug. We zijn ook eens langs de kinderkamers gepasseerd maar dat is nog  way too much and way too far. Ik kan me nog niet voorstellen dat die spulletjes binnen enkele maanden bij ons thuis staan. We werden er beiden ongelooflijk lacherig van.
 
Gisteren was erg, héél erg. Zolang ik me bezig hield, nieuwe boekenkast inladen, stofzuigen,... ging het nog. Maar daarna... Kan ik mijn droom blijven combineren met een kind? Kan ik het maken om te blijven studeren? Het was de bedoeling dat ik een half jaartje financieel 'afhankelijk' zou zijn van mijn vriend. Normaal gezien zou ik nu een job zoeken die met mijn studies te combineren zijn. Maar dat is nu niet mogelijk. En met een kind én studies zie ik een job ook niet echt zitten. Ik vind het eng om afhankelijk te zijn...
 
Twijfels en nog meer twijfels in mijn hoofd.

09:51 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-02-05

Zes! centimeter woelwater in mijn buik...

Gisteren naar de gynaecoloog. Na een uur wachten, waarin ik rustig in slaap gevallen ben tegen mijn lief aan, mocht ik weer die geweldige tafel op. Ditmaal voor de 1ste trimester echografie waarin alles bekeken en gemeten wordt. Een half uur lang heb ik naar dat wonderlijke wezentje in mijn buik kunnen kijken... Het beweegt en dartelt en probeert zijn (haar?) tenen in de mond te steken... In een maand tijd is het 4! cm gegroeid, geen wonder dat de A. bron het af en toe liet afweten qua vermoeidheid.
 
De laatste examens waren dan ook vermoeiend en ik weet dat ik beter had kunnen doen als ik minder moe was geweest. Ik hoop dat de schade beperkt is gebleven. De gynaecoloog vertelde me dat ik me binnen een tweetal weken veel minder vermoeid zou voelen, net wat te laat natuurlijk. Enfin, binnen driekwartier vertrek ik naar mijn laatste examen. Beeldcompositie ditmaal. We moesten een paper schrijven over een fotograaf en daar ben ik tot gisteren 1 uur 's nachts mee bezig geweest. Maar ook dat is gelukt. Hip hip hoera!
 
Volgende week vakantie, tijd om wat bij te komen en -mezelf kennende- weer heel wat af te piekeren. Anyway, deze namiddag ga ik toch eerst eens shoppen, mezelf een paar passende broeken kopen. Het wordt nodig! Gisteren foto's genomen van mijn buik, éénmaal gedownload zet ik er ééntje op deze blog.
 
Heb het gevoel weer te kunnen ademen op een rustige manier!
 

10:11 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

01-02-05

Het optica trio

Het examen was niet ZO moeilijk, hoera! Maar... A was de kluts helemaal kwijt. Er werd te luid gezongen in mijn hoofd, de wereld stond niet meer stabiel en 't was moeilijk een houvast te vinden. Misschien een rare bewoording maar zo voelde het wel. Ik moest heel diep nadenken voor er fragmentarisch antwoorden naar boven kwamen. Antwoorden die ik een uur daarvoor nog kon afratelen...
 
De stress en de vermoeidheid? I don't know... Maar wat gebeurd is is gebeurd, morgen weer een ander examen. De vraag waar ik mee bezig ben steekt steeds de kop op...
Ik zie het niet zitten om terug in de sociale sector te gaan werken, maar een studie combineren met een zwangerschap en daarna een kind... Twijfels overmannen me. Ik probeer het in fases te zien, dag per dag, week per week te plannen...
 
God is a DJ... or so I hope
 

10:44 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Optica bis

Gisteren Engels en dat ging best... maar vandaag. Optica, het horrorvak der horrorvakken. Nog nooit zo bang geweest voor een examen.
 
Het idee geen kans te maken op een tweede zit (het bolle buikje heeft dan plannen) maakt het alleen nog stresserender. Waar ben ik in Godsnaam toch mee bezig!

06:03 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |