29-03-05

20 weken

Halfweg... en nog heel wat belly te gaan. Sinds enkele dagen voel ik ook gedwarrel in mijn buik. Bizar vreemd... Maar oh zo mooi... Word ik een softie?;-)

Nog steeds geen goede manier gevonden om een foto te maken van mezelf met bolle buik, maar ik ga er een schoolopdracht van maken. Een lerares stelde voor om in het kader van de opdracht 'subjectief' een fotoreeks van mezelf te maken, mét buik natuurlijk. Het lijkt me aardsmoeilijk, maar wel het proberen waard. Met een analoge camera op statief en een ZW/W hooggevoelige film... Deze foto is genomen met een Nikon D70, een fantastisch toestel maar loodzwaar om in de hand te houden. Qua compsostie kan dit wel een stuk beter...

Dus ja, ook de fotografie eist nog steeds zijn aandacht op. En eindelijk heb ik een manier gevonden waarmee foto's retoucheren haalbaar lijkt. In de tekenwinkel een aantal Faber Castell stiften gekocht in verschillende grijstinten. Zij gebruiken chinese inkt voor hun stiften, waardoor ik bij een foute inschatting de inkt nog snel kan weghalen. Maar het zal wel nooit mijn favoriete bezigheid worden, vrees ik. Maar dat geknoei met een penseeltje lijkt me nu verleden tijd...

14:18 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

27-03-05

Ozark!

Gisteren naar het concert van Ozark Henry in de AB geweest. Goed, érg goed... maar niet zo fantastisch als ik verwacht had. Maar een héél fijne verliefde avond. Hoewel we soms kibbelen, kan ik ook nog steeds niet van zijn lijf blijven... Het voelt écht goed.

Vandaag vrienden gaan helpen verhuizen, aangezien dozen tillen momenteel niet mijn sterkste kant is heb ik me bezig gehouden met dingen uit elkaar te halen, uit de muur te schroeven ed. Nog nooit naar een verhuis geweest waar ze nog aan't inpakken waren... ;-)

't Deed deugd om even met de woonst van een ander bezig te zijn want ik pieker me rot over de situatie van onze flat. Hoe ik de zaken ook draai of keer, er zal altijd iemand de dupe zijn van de situatie. Volgens onze advocaat is onze huisbaas blijkbaar niet goed op de hoogte van de wetgeving dus dat zou nog rare gevolgen kunnen hebben. Oh, ik haat het zo...

Verder ga ik proberen wat voor school te doen de komende vakantieweken. Hoewel er ook een weekje Ierland gepland is. Nog één week en dan zijn we weg! Lekker relaxen op een ander...

En als er iemand tips heeft voor beenkrampen (en krampen in mijn kont, zo bizar) tijdens de zwangerschap, please let me know!

20:23 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-03-05

Gedachtengedwarrel...

Ik werd er ongelukkig van, wist met mezelf geen blijf meer. Mijn buik en het huishouden zijn me niet genoeg. Ik wil creatief bezig zijn, met mijn hoofd en handen iets maken... en ja... ik ben weer in de school donkere kamer gekropen. Het formaat kon me niet groot genoeg zijn. Wat foto's op formaat 40*50 waren het resultaat. Ik weet niet hoe dit verder moet, probeer het gewoon dag per dag te bekijken... Een leerkracht en de ombudsman van de school zijn op me toegestapt: dat ze blij zijn dat ik terug ben. Tja, 't is een kleine school en roddels gaan snel... Maar gaf me wel een fijn gevoel.

Het niet zo fijne nieuws is dat het appartement, waar we nu in wonen, verkocht is. Volgens de huurdersbond en een advocaat is ons huurcontract niet verbreekbaar, want een contract met bepaalde duur, maar van onze (huidige) huisbaas hebben we al bericht gekregen dat we binnen 4 maanden waarschijnlijk onze opzegging krijgen. Net op het moment dat ik zou moeten bevallen... gezellig. Ik HAAT deze conflictsituatie en ik weet niet meer wat ik geloven moet. Ik weet wel, aangezien we hier nog maar 3 maanden wonen, ik echt nog geen zin heb om weer te verhuizen.

Weet je waar ik ook erg mee in mijn hoofd zit? Die situatie van die vrouw die al 15 jaar in een vegetatieve coma ligt. Kan je je voorstellen dat daar Bush zijn vakantie voor verbreekt? Om een wet te ondertekenen die zo'n vrouw levenslang geeft. Ik begrijp dat echt niet... waarschijnlijk tekent hij even snel een wet waarin hij de gezondheidssector een paar rake geldelijke klappen geeft. Maar het gaat me niet eens over geld... ik probeer me voor te stellen hoe iemand zich zou voelen als (hoewel de kans zowat onbestaande is) ik na 15 jaar weer uit een coma zou ontwaken. Emotioneel gezien loop je 15 jaar achter, heb je nog nooit van President Bush of zijn heilige oorlog gehoord. Je familie, vrienden, kinderen zijn opeens 15 jaar ouder. Je herkent de plaats niet meer waar je bent opgegroeid. En daarnaast komt nog je fysieke toestand aan bod. Je bent lichamelijk een plant, kan met je handen en voeten niets meer, want die spieren hebben jarenlang stilgelegen...

Ik herinner me nog goed hoe ik op een stage een jongen moest verzorgen die vanaf de nek verlamd was. Zijn huid was bleek en koud, uit zijn vingers was elk plooitje verdwenen want ze werden nooit gebruikt. Spieren die niet gebruikt worden verdwijnen. Hoewel ze dit probeerden te verhinderen door hem elke dag kine te geven. Kine voor spieren die hij niet meer gebruiken kon. Ik weet heel goed dat dit niet dezelfde situatie is, maar leven in een lichaam dat het jouwe niet meer is lijkt me verschrikkelijk.

17:01 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-03-05

Ahoi, de wereld is om zeep...

Filip De Man (Vlaams Belang): ,,Een moslim kan geen democraat zijn''

BRUSSEL - ,,Een moslim kan geen democraat zijn.'' Die forse uitspraak deed kamerlid Filip De Man van het Vlaams Belang zondag in De Zevende Dag (Eén). Volgens hem verwerpt een groot deel van de moslims die een hoofdddoek dragen de Westerse maatschappij.

De Man staat bekend als een hardliner in het Vlaams Belang en kwam afgelopen week in botsing met zijn collega-kamerlid Gerolf Annemans nadat die had laten uitschijnen dat er in de toekomst (geïntegreerde) moslims op de kieslijsten van het Belang zouden kunnen staan. De partij zwakte de verklaringen van Annemans later af.

De Man zei zondag dat een en ander intussen is bijgelegd en dat hij geen spreekverbod meer heeft. Hij haalde zwaar uit naar de islam en zei dat er geen moslims kunnen staan op de lijsten van het Belang omdat het islamgeloof ,,volstrekt incompatibel'' is met een aantal Westerse waarden. Dat geldt ook voor een Vlaming die hier geboren is en zich bekeert tot de islam, aldus De Man.

Het kamerlid vindt ook dat mensen die een hoofddoek dragen geen lid kunnen worden van het Vlaams Belang. ,,Iemand die een hoofddoek draagt, hangt het moslimgeloof aan en kan dus geen lid worden van de club.'' De Man zei dat hij het dragen van een hoofddoek in eerste instantie als een ,,politiek statement'' en een verwerping van de Westerse, Europese waarden ziet.

Niet alle moslims die een hoofddoek dragen, hebben misprijzen voor onze maatschappij, maar een groot aantal wel, aldus De Man. Volgens het kamerlid kan een moslim geen democraat zijn omdat de minderwaardige positie van de vrouw in de Koran staat en de islam eigenlijk zegt dat de scheiding van Kerk en Staat niet kan.

Ik overweeg om een hoofddoek te dragen...

21:46 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-03-05

154 keer per minuut

Dat is het aantal keer dat ons ToBeken zijn/haar hartje slaat. De gynaecoloog moest even zoeken naar 't hartje en ondertussen hoorden we ToBeken shotten en een boertje! laten. En dan opeens... man man man... ik heb mijn ogen gesloten en genoten van dat levensgeluid. In april terug een echo en dan weten we misschien of het een meisje of jongen is.

Ze heeft me ook uitgelegd waar ik ons ToBeken moet voelen... En voor de eerste keer kon ik iets onderscheiden, dat bolletje daar in mijn buik is ondertussen razendsnel aan't groeien. 10 centimer erbij sinds de laatste controle een maand geleden. Het is blijkbaar goed vertoeven in mijn buik.

Vandaag ook veel, heel dom, aan Zana -mijn zwarte speelgoedpop van vroeger- moeten denken. Mijn opa leefde en werkte in Afrika en als hij op bezoek kwam van zijn reizen bracht hij altijd iets mee. Eén geschenk daarvan was Zana, genoemd naar één van zijn beste vrienden daar. Het klinkt heel dom, maar op jonge leeftijd leerde ik zo héél snel dat niet alle mensen blank waren, maar dat er ook andere kleuren waren en dat dat heel normaal was. Ik wil ook zo'n pop voor mijn kind, ik heb er zelf al spelenderwijs zo veel van geleerd...

17:36 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

09-03-05

Cultuur

De grootste ergernis was er vandaag voor de uitspraken van het Vlaams BeHang (steek ze er verdomd achter). Weg met de cultuur, pro censuur... zo iets. En na een bezoekje aan de blog van Jurgen Verstrepen werd het me helemaal te machtig. Hoe kunnen mensen zo domzichtig zijn? Het heerlijke aan mijn Brussel is immers de AB, het Kaaitheater, de KVS en nog zoveel meer. Je pikt er uit wat je bevalt en dat is best véél... Welke mensen willen er exacte regels over hoe je moet zijn, wat je moet denken en vooral wat je moet zeggen en doen? Ik begrijp dat niet... die visie, dat kneuterige, dat bange...

Maar daarnaast zijn er natuurlijk ook mooie dingen... onbewust kruipt mijn hand steeds meer en meer naar mijn buik en voel ik pure ontroering (I know, this is a bit lame) als ik die ronding voel...Dat mijn BH's de lading niet meer aankunnen vind ik dan wel een stuk minder... ;-)

Nog ontroerend is dat m'n lief vrienden mobiliseert om me te overtuigen om toch verder te studeren. En ik wil zo graag, echt waar... maar mijn hoofd zegt neen. Soms moet je toch ook op je verstand afgaan?

19:20 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

08-03-05

Ergernissen...

Een maatstaf om te merken hoe het met me gaat is de graad van ergernissen die ik in mezelf opstapel.Eén daarvan is toeterende automobilisten (en geloof me in Brussel is het elke dag weer een geweldige serenade), ik zou ze wat! Een ander is mensen die de tram willen opstappen zonder je eerst te laten uitstappen. En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan... Als ik die borrelende ergernissen voel toenemen weet ik dat ik het best wat rustiger aandoe. Dus dat probeer ik nu maar...

Hebben jullie dat nu ook soms, dat de zin voor mensen je totaal onbreekt?

14:08 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-03-05

Kogel Bis

Misschien even uitleggen... ik vond jullie reacties erg lief, maar there is this to take in common.Ik héb al een graduaatsdiploma orthopedagogie, maar nu enkele jaren in die sector en een érg agrassieve uitbarsting van één van mijn gasten was ik compleet van mijn melk. Mijn eeuwige geduld was weg, ik werd langzamerhand steeds angstiger en mijn sociale leven was naar de knoppen door de enorme flexibiliteit die werd verwacht en de avond en weekend shiften die ik steeds deed. Ik functioneerde niet meer. Samen met mijn vriend heb ik besloten dat het even A-tijd was en dat ik iets ging doen wat IK leuk vind. Het werd een studie fotografie.

Mijn vriend vond het geweldig dat ik weer openbloeide, weer dingen deed die ik graag deed en vond het totaal gaan probleem dat hij nu de enige kostwinner was. Ik vond (en vind) dat verschrikkelijk. Onze afspraak was dat ik na de examens in januari actief ging zoeken naar een job die ik kon combineren met mijn studies. So far so good.

Maar toen werd ik zwanger. Het heeft me enkele maanden gekost voor ik met dat idee kon leven, maar nu HOU ik van dat leven in mijn gestaag groeiend buikje. Het was wel erg frustrerend dat mijn deel van het huishouden combinereren met mijn studies me niet meer lukte. Ik werd boos en opstandig in mezelf. Het liep allemaal niet meer zoals ik wou. Een job kan ik momenteel wel op mijn dikke buik schrijven, ik ben moneywise nog steeds afhankelijk en mijn takenpakket thuis lukt niet meer. Daarnaast ben ik een erg trots persoon, en koppig, en idealistisch etc etc... Anyway, ik vind mijn punten niet goed genoeg om te kunnen maken dat ik verder doe en de rest maar half half. Ik vind dat ik -aangezien ik de verdiener niet ben- ik ook de zorg voor ons kind voor 't grootste deel op mij moet nemen. Maar hoe moet ik dat combineren met mijn studies, mijn ten velden trekken voor foto's, examens? En al dat geld dat naar mijn studies gaat... ik word er niet goed van!

Ik loop nu al op de tippen van mijn tenen en er is nog zoveel te doen voor mijn studies. Ik MOET gewoon durven inzien dat dit niet kan. Ik wil niet de gezondheid van mijn kind in gevaar brengen. Maar langs de andere kant kan ik ook de dingen niet meer zomaar half doen...

Ach, ach, dit wordt allemaal wat te langdradig. Maar misschien vat dit wel ongeveer wat ik in mind heb. Nog effe vermelden dat mijn vriend hier het totaal niet mee eens is en ik me hier zwaar moet verdedigen voor mijn keuzes. Zijn nieuwste argument is dat we maar moeten trouwen, dan is alles van elkaar en ik moet ik me niet meer schuldig voelen. Hij, die de shivers krijgt van het woord trouwen... ik vind het zo schattig lief maar een verdomd slechte reden om zo'n stap te zetten...

19:39 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-03-05

Kogel en Kerk

De kogel is door de kerk. Ik ben gestopt met mijn studies. Not really a party feeling... but at least a decision.

19:02 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |