24-04-05

Een What The Fuck gehalte...

boort zich gestaag door mijn hersenpan. De onzinnigheidsgedachte speelt weer op. Ik had het idee om een aantal babynoodzakelijke beslissingen voor mijn examens te nemen, zodat ik daarna lekker bolle buikig onderuitgezakt mijn laatste maand kan doorrollen voor de eerste wee zich present meldt. Mijn panische angst om te bevallen in een ziekenhuis, de spulletjes die we nodig zullen hebben, het begint langzaam helder te worden in mijn hoofd. Maar hoe meer babyhelderheid, hoe minder schoolhelderheid. Het is beschamend maar mijn meest bezochte sites zijn 9maand. be en kindengzin.be. Zelfs tijdens het bekijken van een cursus is het van dat...

Wat me nog zo'n klap gaf is het bezoek aan mijn lief zijn zus deze namiddag. Ze heeft een 9-maand oude dochter en ik herken de trotse moeder bijna niet meer. Alles draait om dat kind, elk spatje aandacht, elke moment in het huishouden... DIT MAAKT ZO BANG! Ik heb het gevoel dat mijn leven voorbij is. En dat ik mijn schoolboeken maar beter weer opberg. Jaja, dit verhaal kenden we al. Maar FUCK, wat voel ik me slecht.

Hoe doen al die carrièremoeders dat?

21:56 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

21-04-05

En het is....

een fantastisch warme mooie zonnige dag vandaag. Hoewel ik die de hele dag in studio en donkere kamer heb doorgebracht. Donderdag is immers praktijkdag. Maar nu, de energie die je krijgt van een stralende zon met zijn spelende schaduwen! Mijn humeur krijgt een megaboost, mijn hoop stijgt zienderogen en mijn kat komt me een knuffel geven. Soms zijn de dingen gewoon rustig en goed (maar diep vanbinnen denk ik dan steeds: waar gaat het weer fout lopen, word ik hier later niet voor gestraft? ). Ach, die A. toch.

Maar laat ik jullie niet in spanning houden (als jullie dat al waren), mijn lief en ik ... wij krijgen een dochter! Hij was zo aangedaan, heeft gehuild door zijn ziek zijn heen. Mijn lief had vermoedelijk een voedselvergiftiging en heeft de tijd bij de gynaecoloog al kotsend op de wc doorgebracht -als dat geen sterk verhaal is ;-). Maar hij heeft wel netjes gewacht tot de gynaecoloog "tussen de beentjes gekeken had" ;-)

Ze heeft lang moeten zoeken voor een moment om het aangezichtje vast te leggen, maar het resultaat vind ik adembenemend. Ik word steeds meliger ;-)

Ik hoop dat de dingen blijven gaan zoals ze nu gaan, op school gaat het goed, mijn examenrooster valt bijzonder goed mee... Ik wil zo graag slagen, ook naast the mum to be A. zijn met haar passies, verwachtingen en vermogens om iets te bereiken. Ik hoop dat ik de kracht blijf vinden en dat het mag mogen....

Maar eigenlijk zouden jullie dit niet moeten lezen maar genieten van de zon op je huid....

18:11 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-04-05

22 weken

Een eerste poging tot naakte zelfportretten van mezelf. Voor het raam in een fantastische minihotel in Kilkenny, Ierland. Een fijne vakantie, een toffe tijd met mijn lief... en een schoppende derde die heel graag van zich laat horen. Vanavond naar de gynaecoloog om de grote 5 maanden echo, dus wie weet kunnen we vandaag over een hij of zij spreken. Any bets? ;-)

In the meanwhile is de school weer druk bezig... en ik schraap al mijn moed bijeen. Hierin falen zou ik verschrikkelijk vinden. Maar dit geweldige weer geeft een energieboost! Dus laten we daar maar gebruik van maken.

12:03 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |