05-05-05

Worden is een werkwoord...

A. wordt groot, met kleine beetjes. Vandaag was A. superbitch omdat de dingen niet gingen zoals ze ze wou. Lees me nu niet verkeerd, ik was niet de hele dag zo ;-) Maar toch, schoon was het niet. Even uitleggen... Omdat de tijd nu éénmaal reuzenstappen neemt werd het hoog tijd dat ik aan de presentatie van mijn foto's begon. En omdat ik het weer zo perfectionistisch mogelijk wil doen, was niets goed genoeg, werd ik kregelig en ambetant toen mijn lief me probeerde te helpen en het niet deed zoals ik voor ogen had. Domme A. En op zulke momenten blijft hij zo rustig, waardoor ik ongelooflijke wroeging krijg. Lief! Ik zie je graag!

Ondertussen groeit mijn buik gestaag verder en mijn lijfl kan dat jammer genoeg niet meer aan. Het pijnlijke scheuren is begonnen. Héél lelijk, maar volgens mijn lief ben ik nog steeds het aankijken waard. Hij bekende me gisteren dat het frustrerend is me in mijn 'moederschap' te zien meegroeien terwijl hij wat ter plaatste blijft trappelen. Hij vindt de rolverdeling niet eerlijk verdeeld. Wel, ik geef hem daar niet helemaal ongelijk in ;-) Maar hij kan het goedmaken door heel wat kakkebroeken te verversen... wat keek hij verheerlijkt bij dat idee (grapje). Maar nu hij weet dat ik graag thuis en zo natuurlijk mogelijk wil bevallen stort hij zicht in de literatuur en bedenkt reeds wat hij allemaal kan doen om me 'bij te staan'. Ijsklontjes, spaghetti en water staan al op zijn levensnoodzakelijk bevallingslijst. Ik ga nu niet langdradig toelichten hoe hij hier aan komt, maar ik geef toe: het hééft wel iets.

Langzaam begin ik er wel naar uit te kijken, naar de komst van onze jongedame. Niet alleen omdat ik er naar verlang mijn lijf voor mezelf te hebben, de genante momente in de tram beu ben (zet U neer, ik sta erop - terwijl ik even lief blijf rechtstaan), ook de nieuwsgierigheid begint zijn tol te eisen. Maar wat er na moet gebeuren in A. leven... ik kan me er geen voorstelling bij maken.

Morgen wordt wel weer een stap naar de volwassenheid, A. gaat de geboortelijst leggen. Je had me hier bezig moeten zien met de foldertjes en toestanden. Een spoedcursus babyprullen... ;-)

23:15 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.