14-11-05

Dozengeweld

Heeft een mens nu echt zoveel nodig? Doos na doos vul ik met boeken en spulletjes, spulletjes en spulletjes... Het blijft maar komen.Onwillekeurig moet ik dan altijd de vergelijking met dieren maken, zij hebben helemaal niet zoveel 'extra personalisering' nodig, vervuilen de aarde een stuk minder en zijn waarschijlijk een stuk minder hautain als de gemiddelde medemens.

Als ik er alleen nog maar aan denk, 1,5 ton luiers per kind op de vuilnisbeld. Ik heb heel sterk wasbare katoenen luiers overwogen, maar eerlijk, ik zag dat niet zitten. Als tussenoplossing koop ik nu luiers in een biowinkel. Het is niet helemaal wat ik wilde, maar op zijn minst zijn het ongebleekte en makkelijker afbreekbare dingen. Leuk detail: de verpakking kan je gebruken als compostzak.

Het is vreemd dat de mens de wereld zo probeert te beheersen maar niks leert van de natuur die ons duidelijke boodschappen geeft. Je kan de krant niet openslagen of je leest over een ramp hier en daar. En hoezeer ik hier nu zit te mekkeren, ik doe evengoed mee aan het grote mensencircus. Elke week gooi ik de uitgelezen humo en flair op de papierhoop, koop ik cola light (een multinational met een reukje aan) in plastiek flessen...

Deze gedachtengangen bekruipen me tijdens het oprommelen van ons huisje dat nu bijna barst van de spulletjes sinds Aenea in ons leven verscheen. Vandaar dus... Ach, een mens is een vreemd wezen en ik ben er daar blijkbaar één van.

13:28 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.