03-01-06

4 maanden...

Vier maanden zijn we een trio. Het is een enorme intense tijd geweest en ik sta er héél vaak bij stil. De grote roze wolk ben ik nog steeds niet tegengekomen, alleen maar donderwolken en regenbuien die aan mijn gezicht bleven hangen. Maar ik ben enorm fier op onze kleine dame die de wereld verkent vanuit haar box, zich kwaad maakt als het draaien nog niet helemaal lukt en alle mensen op de tram vertederden kan in haar berenpak. Ze is mooi, lief, slim en ik ben supertrots op haar.

De woorden waarmee ik Aenea omschrijf zijn niet op mezelf van toepassing. Ik ben niet trots want niets lukt echt, nog minder mooi want veel te dik, ben niet lief, want word heel kregelig door slaaptekort. Ik ben een frustratie voor mezelf, is dat niet lelijk? Dat kleine wezentje heeft me zo door elkaar geschud dat ik mezelf niet meer vind. Het lijkt eeuwen geleden dat ik gewoon A. was. Ik had gehoopt dat onze skivakantie me rustiger zou maken, maar mijn lijf is duidelijk nog niet de oude. Mijn buikspieren (door de keizersnede) lieten het soms afweten wat me een paar zeer (on)elegante valpartijen opleverde. De frustratie was groot.

Wil dit nu zeggen dat het slecht gaat? Ik weet het niet, wel weet ik dat een aantal dingen moeten veranderen. De verhuis en het paperassenwerk zijn achter de rug, nu is het tijd om mezelf terug op het spoor te krijgen. Gisteren de buurt gaan verkennen met dochterlief en ik botste bijna met mijn neus op een fitnesscentrum. Heb me direct ingeschreven. Een eerste poging om mezelf terug te vinden in body & mind zoals het centrum zo fijntjes adverteerde. Ik kan toch niet de enige zijn die al deze dingen voelt, of overdrijf ik dan zo? Het lijkt wel alsof er een enorm taboe rust op ontzwangeren.... duizenden boeken over zwangerschap, maar niks over hoe het daarna moet. Vreemd vind ik dat.

14:23 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ik ben geen moeder, ...maar ik stel het moeder worden me voor zoals jij het hier beschrijft. Ondanks het feit dat ik geen kinderen heb, kan ik je heel goed begrijpen wat je hier schrijft.

Gepost door: liza | 03-01-06

Er komt een tijd dat A. zichzelf graag gaat leren zien en als die tijd gekomen is zal ze de wereld op een heel andere manier ervaren!

Gepost door: AFFE | 05-01-06

De commentaren zijn gesloten.