27-01-06

Spelling!!!!

Er zijn zo van die momenten dat ik niet meer weet hoe te schrijven. Elk woord lijkt nieuw en zo vreemd. De twijfel slaat toe over de spellingswijze, de hoeveelheid letters in een woord en vooral de juiste volgorde ervan ;-) Hoe woorden van vreemde origine correct gebruikt moeten worden is me vaak een raadsel, bij domme D en tante T sla ik soms de bal mis. Er zijn momenten dat ik me een taalanalfabeet voel, hoe graag ik ook emoties met woorden uitlok.

Het lijkt wel of taal in de afgrond aan't glijden is. Het lijkt niet belangrijk meer. Chatten met vrienden is vaak een frustrerende zaak omdat ik 'dat taaltje' zo lelijk vind. Als je op een forum commentaren leest krijg ik vaak kippevel van ongemakkelijkheid. Iedereen heeft recht op zijn mening en het internet is voor iedereen, maar is het zo erg met ons onderwijs gesteld dat velen geen mooie zin kunnen formuleren? En wat ik nog erger vind, ook ik begin meer en meer fouten te maken...

12:02 Gepost door A. | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

spelling ik begrijp wat je bedoelt. maar jij glijdt niet af hoor, ik vind dat je heel mooi schrijft.

Gepost door: Steven | 27-01-06

taalgebruik Ik kan er me ook wel eens aan ergeren: de chattaal die jongeren hanteren; dt-fouten (en dan nog erg vaak in de verleden tijd); de 'verengelsing' van het Nederlands; en ga zo maar door.

En ja, ook ik betrap me vaker op een slordigheidje dan vroeger.

Gepost door: Sir Robin | 01-02-06

taalgebruik Ben het helemaal met je eens. Ook ik stoor mij mateloos aan de slordigheid waarmee mensen tegenwoordig met taal omgaan. Ok, iedereen maakt al wel eens een foutje, maar sommigen presteren het om in elke zin een dt-fout te schrijven. En dat chattaaltje, tja, mijn haren rijzen er te berge van.

Gepost door: yab | 03-02-06

De commentaren zijn gesloten.