31-08-06

moed

Technisch lukt het wel, als ik mijn emoties (lees: schrik) onder controle kan houden. Maar telkens weer met een kloppend hart, angstig kijkend wat de anderen doen, geen moment relaxed achter... het stuur. Rijden in Brussel met een L. Mijn vriend observeerde dat mensen net agressiever worden als ze een een L op je wagen zien hangen, ik weet het niet, vind ze eigenlijk altijd redelijk agressief.

Deze ochtend gingen we dochterlief naar de creche brengen en voor de eerste keer ging ik rijden. Met de autorijschool had ik deze route al eens afgelegd dus het zou wel meevallen. Dacht ik. Er is een groot verschil tussen 2 uur 's middags en half 9 's ochtends... Bij het eerste kruispunt, met een ongeduldige chauffeur achter me ben ik -stijf van de stress- 2 keer stilvallen. En bij aankomst 'fukc, parkeren!'. Maar het is gelukt.

Als ik dat roze papiertje niet zo nodig had gehad, had ik het al lang opgegeven. Al die mensen die me voorbij zoeven, hebben die dat ook meegemaakt? Of ben ik hier nu echt zo slecht in? Blijven rijden is het devies van het lief...

Maar brrrrrrrrrrrr, wat is dat eng...

10:49 Gepost door A. in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Rondom je Ik denk dat de meesten rondom je hetzelfde meegemaakt hebben hoor. Ik in ieder geval wel. En ik kan je zeggen: het went wel hoor, vroeg of laat. Het heeft bij mij ook wel een tijdje geduurd eer ik met een andere auto dan mijn eigen auto durfde rijden, en nog steeds vind ik het een beetje eng om voor de eerste keer in iemand anders zijn auto achter het stuur te kruipen. Elke auto voelt toch wat anders aan, de ene is kleiner of groter dan de andere, elk pedaal en versnellingspook wordt graag op zijn eigen manier behandeld, diesel of benzine of gas maken ook een klein verschil. Maar ik schiet niet meer in paniek, maar denk: 'k heb ondertussen misschien al met tien auto's gereden zonder te verongelukken, deze kan er ook nog wel bij...

Gepost door: liza | 31-08-06

*** Ojee, wat heb ik een geluk dat ik nog niet met de auto hoef rijden!
Een fijne dag gewenst!

Gepost door: FaiRytAleGirL | 31-08-06

Iedereen moet het leren Gelukkig moest ik nooit in Brussel gaan rijden maar heb ik leren rijden op den boerenbuiten. Mijn idee was altijd: ze moeten maar een beetje respect hebben en ze zien dat ik nog leerling ben hé... Veel succes!

Gepost door: A-girl | 31-08-06

:-) Het went wel op den duur, maar het vraagt tijd om automatismen te kweken en je thuis te voelen in het verkeer.
Veel succes!

Gepost door: Sir Robin | 01-09-06

De commentaren zijn gesloten.