01-09-06

te stabiel

Zwangerschapskilo's zijn een bekend fenomeen. Sommige vrouwen recupereren meteen, anderen doen er langer over. Jammer genoeg behoor ik tot de laatste categorie. Op 1 februari, dit jaar, vond ik dat het niet langer kon. Een dieet was nakend. Zonder al te grote problemen viel ik met de weight watchersmethoude 14 kilogram af op nog geen 4 maanden. Daarna werd het een stuk moeilijker. De volgende 3 maanden raakte ik er nog 3 kwijt, maar met het nodige zweet én tranen.

Er is een extra dosis moed en doorzettingsvermogen voor nodig om de resterende 'grote 5' te verliezen. Daarom heb ik me gisteren getrakteerd op een doos IMC, het beweert bij te dragen "tot gewichtverlies en vermindert zichtbaar hardnekkige rondingen" En dat allemaal in poedervorm. Misschien helpt het wel. Gaan sporten is ook een optie natuurlijk ;-)

Soms heb ik het er wel moeilijk mee dat door een zwangerschap en geboorte je lichaam zo drastisch en blijvend veranderd is. Je buik met zijn striemen, het litteken van de keizersnede, maar ook andere dingen voelen gewoon anders. Mijn huid reageert anders op zon, mijn haar zijn pluisjes geworden... Een lijf voor een lijf, het is theoretisch een mooi gegeven. Mijn prachtige dochter schittert, maar ik voel me ook nog graag mooi...

Maar ach, het lief zijn zwangeschapskilo'tjes zijn er ook nog altijd niet af ;-)

10:25 Gepost door A. in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Kilo's Sinds ik mijn vriendin ken (oktober 2004) ben ik ook tien kilo bijgekomen. En dat zonder een zwangerschap. ;-)
Ik zou er zelf ook graag toch een vijftal van kwijt geraken, maar dat lukt voorlopig nog niet.

P.S.: ik heb je via dat knopje rechts op je blog een paar keer gemaild. Heb je die mails ontvangen?

Gepost door: Sir Robin | 01-09-06

Ook bij mij allerlei veranderingen, hoewel ik mijn kilo's allemaal kwijt ben en zelfs 2 kilo extra....Borstvoeding zal zijn nut wel hebben maar is niet zo geweldig voor je borsten, mijn buik is er nog (kan ik wel nog goed verbergen), het zweet breekt mij voortdurend uit, ook als het niet warm is. Mijn haar viel eerst met grote hoeveelheden uit. Dat is gelukkig gestopt, maar zorgde voor verstopte stofzuiger (mijn haar was lang). Nu valt het dus niet meer uit, en komen er nieuwe haren tevoorschijn, in die mate dat ik een extra "frouke" heb. En het zag er gewoon niet meer uit. Pluizig, droog, kapot. Mijn oplossing: de schaar erin. Ik was het echt beu, en nu ben ik weer supercontent als ik in de spiegel kijk. ;)

Gepost door: Talforthes | 01-09-06

Oeps, Karel Neen, niks ontvangen... Heb je een mailtje gestuurd naar je opgegeven e-mailadres...

Gepost door: ake | 01-09-06

De commentaren zijn gesloten.