17-11-06

Hier krijg ik het ijskoud van...

Van de website van De Standaard geplukt...

Moeder steekt zichzelf en kind in brand

OTRANGE - In de Luikse gemeente Otrange (Oreye) heeft een 44-jarige vrouw vrijdagmiddag zichzelf in brand gestoken. De wanhopige vrouw hield een kind van twee jaar - het jongste van haar zes kinderen - in de armen. Beiden zijn overleden.Kort voor de wanhoopsdaad had de vrouw een sms naar een van haar dochters verzonden. Aan de twintiger vroeg ze ,,Zorg goed voor de kinderen... ik heb er genoeg van...''

De moeder zou het kind een medicijn hebben toegediend vooraleer het eveneens met white spirit te overgieten en zich nadien in brand te steken. Volgens de wetsgeneesheer, die door het parket van Luik ter plaatse werd gestuurd, zijn de vrouw en het kind overleden aan de gevolgen van de brandwonden en de white spiritdampen.

De andere kinderen van het gezin werden op school opgevangen door psychologen die hen op de hoogte zouden brengen.

21:18 Gepost door A. in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-11-06

Beregoed bezig

flashslavetest_beertjezia2Met een dikke korrel zout te lezen, deze titel;-) Niet dat dingen niet goed gaan, maar het is zo druk in mijn leven en in mijn hoofd, dat ik mezelf soms onderweg kwijtraak.

En wat doe je dan op een moment dat je 12 dingen tegelijkertijd wilt doen? Even gaan zitten en iets doen dat totaal niet moet, een berichtje posten op je blog. 'Mijn blog', dat klinkt niet goed meer. Het is een saai afkooksel geworden van de dingen die ik voel en denk of is het eerder voelde en dacht?.

De foto is een test om mijn flits beter te leren kennen. Voor het eerst gebruik ik hem naast mijn camera en dat geeft heel leuke, maar nog niet altijd even voorspelbare resultaten...

Hoewel ik veel zaag over de gecombineerde druk van een studie met een babydochter ben ik zo dankbaar dat ik nog steeds mag bijleren, mijn hersenen en creativiteit gebruiken. Het houdt me wakker, het doet me ademen, het laat me leven... Maar niet tegen elke prijs, dat laatste mag ik zeker niet vergeten.

21:20 Gepost door A. in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-11-06

3200

aenea3200Mijn lief heeft me verrast met een nieuwe camera. Het was geen geheim dat ik er van droomde, maar de realiteit leek me nog ver weg. Tot hij opeens op tafel stond! Mijn Nikon D70 is nu ingeruild voor een D200. Hij voelt steviger, groter en professioneler aan, hoewel hij nog net onder de categorie amateurmateriaal valt.

Ik ben er immens blij mee. En zo'n nieuw speelgoed wil ook zeggen; je materiaal leren kennen en testen. Dit weekend heb ik de ISO waarden uitgeprobeerd. Deze foto is genomen op 3200 en ik vind het resultaat best geslaagd.

Mijn volgende project is theaterfotografie, de hoge ISO waarden zullen hier zeker gebruikt worden... (de foto lijkt na upload een stuk minder gesatureerd dan mijn 'origineel'. Iemand een idee hoe dat komt?)

15:20 Gepost door A. in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |